Oppslagstavle

Dette er regattaens offisielle oppslagstavle.
Meldinger fra regattakomite og protestkomite publiseres fortløpende på siden.
Det er den enkelte deltagende båts ansvar å holde seg orientert om meldinger som gis på siden.

Fra protestkomiteen - 130820

Ved start av seilasen i går, 120820, valgte startbåt å sette i gang prosedyre for klasse F kl 1800, med start for klassen kl 1805. Dette avvek fra det som er vanlig rekkefølge på startprosedyre for klassene i BS serieseilasen.

Protestkomiteen er blitt gjort kjent med at flere av båtene i klasse D var i startområdet under prosedyren, og krysset startlinjen som om de begynte å seile løpet da startsignal for kl F gikk 1805. De berørte båtene befant seg mellom startlinjen og første merke, dvs på løpssiden av startlinjen da starten i klasse D gikk 1810.

I Kappseilingsregwl (RRS). 28 - Seile løpet – slås det fast at en båt skal starte, seile løpet ihht seilingsinstruksen, og avslutte løpet. Begrepet start er klart definert i reglene (se forrest i regelboka), og forutsetter at båten i sin helhet er nedenfor startlinjen når startsignalet gis.

Båtene i klasse D som startet kl 1805 har ikke seilt løpet, noe som normalt innebærer diskvalifisering (Score DSQ), med mindre de trekker seg fra løpet, og med det scores RET.

Protestfristen er på fredag 14.08.20. kl 2400. Det er foreløpig ikke kommet noen formell protest fra noen av de konkurrerende båtene. Kravet om at protesterende båt skal praie påprotestert er i motstrid til pkt 10 i Seilingsbestemmelsene om at ikke-startende båter skal holde seg unna startområdet. Det er også rimelig å forutsette at protesterende forventet at de som startet for tidlig ble scoret OCS av regattakomiteen. Dette gjør kravet til protesterende om å føre protestflagg under løpet irrelevant i denne sammenheng. Disse forholdene øker sannsynligheten for at evt protester vil vurderes som gyldige, og bli behandlet.

Ved en søknad om godtgjørelse pga en handling fra regattakomiteen; at startbåt ikke ga signal om individuell tilbakekalling iht RS 29.1, vil det bli vektlagt at deltagerne ikke førte klasseflagg, noe som gjorde der vanskelig for startbåt å identifisere tjuvstart. En søknad om godtgjørelse for manglende generell tilbakekalling har også liten mulighet for å bli tatt til følge. Startbåt har ihht RRS 29.2 ingen plikt til å gjøre dette.

Protestkomiteen har også vurdert muligheten for positivt utfall for en søknad om godtgjørelse fordi prosedyre ihht SI og Vedlegg C forutsetter at klasse D alltid skal starte først.

RRS 63.7 sier at ved motstrid mellom RRS, SI og andre relevante dokumenter skal protestkomiteen legge til grunn regelen som gir det mest rettferdige resultatet for deltagerne. PK er av den oppfatning at signalet fra startbåt skal veie tyngst; det er synlig og tilgjengelig for alle deltagerne. I tillegg er dette i tråd med praksis på regattabaner over hele verden. Endelig er vedlegg C i sin tid tatt frem som et hjelpemiddel for uerfarne seilere, noe som gjør det til et dokument med veiledende, mer enn forpliktende innhold.

Protestkomiteen håper gjennomgangen ovenfor bidrar til at berørte båter vurderer om det er korrekt å trekke seg fra det aktuelle løpet. Beskjed om dette gis turoghav@bseil.no.

Evt protester leveres som beskrevet i SI, med varsel samme sted.

Undertegnede er tilgjengelig på 98 25 78 80 hvis det er ytterligere spørsmål.

På forhånd takk til alle for utvist sportsånd!

Harald Masst
Leder PK
M:+47 98257880

10 nyeste påmeldinger

Bærum Seilforening

NOR 10016

Petter Albrektsen

Kongelig Norsk Seilforening

NOR 12555

Tom Sømborg

Bærum Seilforening

NOR 6251

Petter Albrektsen

Bærum Seilforening

NOR 91

Geir Grinde

Bærum Seilforening

NOR 11197

Henning Carlsen

Bærum Seilforening

NOR 15453

Endre Christensen

Bærum Seilforening

NOR 14739

Steingrim Bersvendsen

Bærum Seilforening

NOR 21

kjell kristoffersen

Bærum Seilforening

NOR 11310

Håvar Haug

Bundefjorden Seilforening

NOR 12784

RAGNAR ANDREASSEN

Sponsorer:



Last updated: 2021-06-04 23:05:46Cache read