Gå til resultater

Direkte-nyheter

Deltagerflagg

Deltagerflagg

28. mai 2011 - 15:34:50

På premieutdelingen ble de røde og blå deltagerflaggene utdelt til de seilerne som har fullført henholdsvis tre og seks utgaver av Seilmakeren Doublehanded.
NB! Er du av dem som skulle hatt flagg, men som ikke hadde anledning til å stille på premieutdelingen, kan du ta kontakt med SEILmagasinet på post@seilmagasinet.no, så vil vi sende deg flagget i posten.

Premiene fordelt!

Premiene fordelt!

28. mai 2011 - 15:30:06

Premieutdelingen på Askøy Seilsportsenter er nå over og de som har seilt seg inn til premier har fått disse utlevert.

Du finner resultatlisten her!

Stayere!

Stayere!

28. mai 2011 - 12:57:03

ELG (Scanmar 31) med Askøy-seilerne Jan Edvard Søvre og Bernt Johannessen seiler fortsatt der ute i Hjeltefjorden, og rekker ikke i mål før premieutdelingen. De fortjener derfor honnør for sin stayer-evne. Hurra!
Og så lover arrangørene i seilernes egen forening å ta godt i mot Jan Edvard og Bernt når de har fullført.

Bra tracking-tjeneste!

Bra tracking-tjeneste!

28. mai 2011 - 12:38:52

Vi har fått tilbakemeldinger fra seilere som sier de aldri har sett en så bra tracking-side. Det er hyggelig å høre!
Siden fjorårets sesong har leverandøren TracTrac lagt inn flere nye funksjoner, blant annet live chat, som gir publikum muligheten til å kommentere og stille spørsmål. Men det er nok Leaderboardet og mulighetene til å kontinuerlig å se hvordan båtene seiler justert for LYS, som er det aller viktigste under regattaen.
I ettertid kan så publikum og ikke minst deltagerne selv kjøre sporene i replay, og se hvor de vant og hvor de tapte i forhold til konkurrentene.
Som alltid (Sukk! Red.anm.) er det problemer med noen tracker-enheter, men det er muligens noe med tingenes iboende faenskap?

Det beste?

Det beste?

28. mai 2011 - 12:19:42

Det beste med å delta i regatta, er selvfølgelig selve seilingen. Men at praten etterpå, med utveksling av erfaringer og morsomme episoder er viktig, er det ikke tvil om.

Premieutdeling!

28. mai 2011 - 12:07:24

Kl 1300 blir det premieutdeling på Askøy.

– Korteste vei var strategien

– Korteste vei var strategien

28. mai 2011 - 11:59:22

Om bord i X-FAKTOR hadde Harald Matland og Torkjell Tolo en klar hovedstrategi, og det var å seile korteste vei. Og det var en strategi de stort sett holdt seg til.

– Det var bare ved Askrova vi avvek fra strategien. Vi hadde tenkt å gå på østsiden, men der var det for lite vind, så vi valgte å gå på den andre siden, og det var nok lurt. Dessuten ser vi i ettertid at vi burde ha gått utenfor Bulandet. Vi trodde den sterke vinden skulle komme før den gjorde. SILJE gikk utenfor og tjente mye på det.

– Det var veldig spennende å seile i et område som dette hvor alle hadde "blanke ark", sier de to vinnerne av LYS 1,19–1,24.

De frivillige

De frivillige

28. mai 2011 - 11:36:24

Håvard Espeseth og Stig Eriksen er blant Askøy Seilforenings folk som har holdt det gående gjennom hele natten på Askøy.
Vi bøyer oss i støvet for alle de frivillige både her på Askøy og i Florø. De gjør en kjempeinnsats for at et arrangement som Seilmakeren Doublehanded skal bli vellykket!

Savnet rekkeballast

Savnet rekkeballast

28. mai 2011 - 10:39:27

Regler er så femi, mener Simen Løvgren. Det med at man bare får lov til å være to om bord, for eksempel.

Vi fikk ikke høyde med J/80en, så vi skulle gjerne hatt noen folk på rekka.

Simen er forøvrig ikke glad for å være i mål. - Jeg er aldri glad for å komme i land, jeg. Jeg liker nemlig å seile!

Skagen neste

Skagen neste

28. mai 2011 - 10:26:40

– Jeg sitter tilbake etter denne regattaen med akkurat den samme følelsen som jeg hadde i fjor, at hit skal jeg tilbake!

Etter 2-3 timers søvn stakk Lars Petter Karlsen til sjøs igjen. Foran ham venter en 50 timers seiltur alene tilbake til Fredrikstad.

På onsdag til uken går starten på Helly Hansen Skagen Race, og der blir atter Lars Petter å finne på startstreken – i shorthandedklassen.

Med seieren i Seilmakeren Doublehanded kan Lars Petter Karlsen atter være på vei til tittelen «Årets Shorthandedseiler», noe han ble i 2009.

Han har i alle fall lagt et veldig godt grunnlag i Seilmakeren Doublehanded.

Seilersuppe

Seilersuppe

28. mai 2011 - 10:23:03

Det har blitt fylt på i kjelen gjennom hele natten og det er fortsatt suppe igjen på Askøy.

Se alle direkte-nyheter

Sponsorer:

Arrangører:Last updated: 2021-10-22 18:34:46Cache read