-->
-->

Seiltv - direkte

Gå til resultater

Direkte-nyheter

Video 6. mai 2020

13. mai 2020 - 21:52:54

Fokus onsdag 13. mai

Fokus onsdag 13. mai

11. mai 2020 - 19:00:36

Værmeldingen byr på samme forhold som forrige onsdag, men med kanskje litt mindre vind. Treningen denne onsdagen vil også ha med seg bunnmerkerunning, men denne gangen så legger vi til et toppmerke så det blir en pølsebane. Det er opp til hver og en om man vil seile med spinnaker eller ei. Gjør det man er komfortabel med.
Gjennom tidene så har det blitt laget gode artikler i SEILmagasinet som omhandler regattaseiling. Flere av disse artiklene er gjort tilgjengelig på Sail Race System under menypunktet ”Nyttige råd ifra Seilmagasinet”. En av disse omhandler første kryss, skrevet av Kristian Ruth.

Gjør svingen ferdig før porten !

Gjør svingen ferdig før porten !

8. mai 2020 - 09:36:30

På onsdagenstreningsøkt hvor bunnmerkerunning var tema, predikerte jeg til stadighet om å investere i underbue for å passere bunnmerke på kryss. Ketil Samuelsen i "Endorfine" hadde spørsmål og jeg hadde svar.

Ketil Samuelsen Gøy å trene i går. Fikk til underbue etterhvert, men skjønner ikke helt hvorfor det er så lurt. Det betyr vel at man seiler litt lenger (forbi merket) enn om man går rett på merket og bruker litt lenger tid på å komme opp på kryss igjen? her trenger jeg en forklaring fra ekspertisen.

I tillegg åpner man jo opp for båter som vil prøve å komme på innsiden av en selv.


Mitt svar:
Hvis vi tar utgangspunkt i videoen med Vince Brun så kommer J/70 inn til merket med vinkel. Når de nærmer seg merke faller han av til lens for å gi mannskapet tid og rom for å ta ned gennakeren og klargjøre for merkerunding. Når de da svinger opp er båten på kryss i det de passerer merket. For dere som er to personer ombord ville jeg ha benyttet den tiden som båten er på lens og har posisjonert seg til styrbord for merket til å stramme inn fokka til kryss. Når rormann da svinger opp har mannskapet kun å følge etter med storseilsskjøte.Når jeg sier underbue så er ikke det å seile godt forbi merket men legge inn svingen før merket og ikke etter. Det kan sammenlignes med alpin, hvor det å gjøre svingen ferdig før portpassering er avgjørende.
Når det gjelder båter som kommer på innsiden så er det regulert med eller uten overlapp tre båtlengder ifra merke.

Vince Brun fra North Sails forteller om bunnmerke

6. mai 2020 - 22:41:05

Se alle direkte-nyheter

Partnere:Last updated: 2020-05-25 21:40:03Cache read